11 июн. 2019 г.

ЧАС ТОТАЛЬНОЇ МОБІЛІЗАЦІЇ



Вибори в Верховну Раду
«Не бійся ворогів, в гіршому випадку вони можуть тебе вбити, не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство».
Річард Еберхарт, американський поет.                                                                       
Наша країна за часи незалежності поставила рекорди деградації. Майже кожного разу попередня влада визнавалась злочинною, а на зміну їй обиралась нова, але ще більш злочинна. У світових рейтингах Україна по більшості показників скотилась до найнижчого в Європі рівня, стала найбіднішою й найбільш корумпованою. Владу в країні захопили олігархічні клани, які нещадно грабують свій народ, варварськи знищують її економіку. Все це стало можливим завдяки совковому посткомуністичному менталітету наших громадян.
Все, до чого доведена наша країна, її влада – це наш вибір! 
Це відповідний результат нашої: незрілості, пасивності, байдужості! 
Це наша мовчазна згода на рабство і безправ’я в своїй країні!
Як вибратись з цього провалля, з цієї руїни?

Під час компанії по виборам Президента України в 2019 році трапилось неймовірне! Наш народ з шокуючим рахунком відправив у відставку президента Порошенка, який, здавалось міцно укріпив свою владу, повністю вибудував адміністративну, корумповану систему підпорядкування йому всіх гілок влади! Шанс на такі зміни з’явився завдяки появі в числі кандидатів в президенти відомого актора, талановитого бізнесмена Володимира Зеленського, який заявив про свій намір стати президентом країни на один термін для кардинальної зміни системи влади в Україні у відповідності з його передвиборною програмою.  
Але це ще не перемога! Це ще не зміна системи влади в Україні! 
Це тільки ШАНС НА ПЕРЕМОГУ! 
В інших гілках влади залишилась вся стара система. Вона вже продемонструвала свій супротив, свої плани не поступитися своїми позиціями, заблокувати всі зміни й реформи!
Президентом призначені дострокові вибори в Верховну Раду. Подано пакет законів по реалізації його передвиборної програми. Направлена вимога про звільнення з посад голови СБУ та міністрів оборони та закордонних справ.   Але, на жаль, Верховна Рада заблокувала практично всі подання президента, демонстративно проявила небажання співпрацювати з президентом. А головне:  Верховна Рада  не прийняла запропоновані зміни до виборчого законодавства! А це означає, що вибори в ВРУ будуть проводитись за старими правилами.
І Порошенко продемонстрував, що він, незважаючи на свою поразку, не допустить здачу влади!
У старої влади: гроші, адміністративний ресурс, ЗМІ. Олігархат кинув неймовірні кошти й всі сили на дискредитацію й блокування новообраного президента. Розгорнута проти нього та його команди потужна інформаційна війна. На кожен його крок та кожну фразу у всіх засобах інформації та в соціальних мережах запускаються дискредитуючи його інформаційні матеріали з домислами, перекрученням та спотворенням інформації. Зорганізуються  проплачені масові заходи, які імітують народні протести та обурення.
Запущені всі можливі засоби для реваншу старої влади.
За Конституцією України, президент має обмежені повноваження! Отже навіть новообрана за старими принципами нова Верховна Рада також може повністю заблокувати всі прогресивні плани Президента. Важливо, що половина складу Верховної Ради обирається по мажоритарним округам.  Мажоритарна система має багато цінних переваг, але в нашій країні вона стала розплідником політичної корупції, зокрема підкупу виборців за бюджетні гроші та кошти олігархів. Те, що Зеленському не вдалось добитись прийняття Радою оновлення виборчого законодавства є значною загрозою реваншу старої влади. Існує дуже велика ймовірність, що новообрана Рада буде такою ж, а, можливо й ще гіршою за попередню
Ми звикли чекати якогось могутнього чарівника, який прийде, змінить систему влади, наведе лад в країні і забезпечить нам всім світле, щасливе майбутнє. Але в реаліях так не буває! Без активної участі всіх патріотичних сил ми втратимо шанс на суттєву зміну системи влади!
Настав момент істини! Момент вибору, який буває у нас 1 раз в 5 років!
Чи підтримає наш народ цей шанс на зміни? Чи, як і раніше, нас поставлять в стійло і продовжать грабувати.
Не будьте байдужими! Не допустіть злочину проти народу!
Настав час терміново мобілізувати всі наявні патріотичні сили для участі в забезпеченні проведення чесних виборів.
В цей період, коли ще не згасла хвиля відчуття можливостей і сили народної волі, яка з таким неймовірним результатом змела з посади Порошенка, дуже важливо не збавити темп і вирішити не менш важливе завдання. Забезпечити обрання в ВР якомога більше дійсно народних депутатів. Цей запал не може триматись довго без його підігрівання організованими заходами. А в умовах запущеної зараз інформаційної війни проти обраного президента цей запал дуже швидко зміниться невпевненістю та розчаруванням . Люди зневіряться в наші можливості щось змінити. 
Це крах для України! 
На ці заходи старою владою вже заряджені неймовірні кошти. Протистояти цьому може тільки наша масова активна діяльність! Треба спільними зусиллями забезпечити обрання в одномандатних округах не ставлеників олігархату та активістів старої системи, а представників нової хвилі. Депутатів, висунутих та обраних народом. Які будуть підпорядковані та підзвітні своїм виборцям. Вкрай потрібне  обрання не ставлеників старої системи, а завчасно узгоджених представників патріотичних об’єднань.
Треба об’єднатись не біля лідерів та в партіях. Не за: Юлю, Петю чи Олежика. Не за Зеленського, чи партію «Слуга народу» (більшість тих, хто голосував за Зеленського, свій вибір мотивували не прихильністю до нього, а протестом проти діючої влади) !
Об’єднуватись - заради спільної мети: для зміни системи влади, за нову, прогресивну, дійсно народну Україну!
На цьому етапі – Об’єднуватись заради обрання дійсно НАРОДНИХ депутатів в Верховну Раду!
Об’єднуватись у всеукраїнське об’єднання виборців за чесні вибори. Залучати в це об’єднання всіх патріотичних учасників вже діючих виборчих штабів та членів: партій, громадських організацій, територіальних громад, профспілок, ОСББ, інших різного роду об’єднань, небайдужих громадян.
Публічно, масово, яскраво, демонстративно треба заявити: про неймовірну потребу в зміні системи влади в країні, про недопущення в депутати дискредитувавших себе політиків та ставлеників олігархату , про недопущення підкупу виборців та фальсифікації їх результатів.
Нам треба терміново створити по всій країні, в кожному виборчому окрузі об’єднані виборчі штаби, або об’єднання виборців. Ці об’єднані штаби мають включати представників прогресивних, налаштованих на зміну системи влади партій та волонтерів-агітаторів. Вони узгоджують свої дії в конкретному виборчому окрузі й концентрують свої зусилля на підтримку цих партій та конкретного завчасно обговореного та узгодженого кандидата по мажоритарному округу, агітують проти представників старої влади, контролюють недопущення підкупу виборців та фальсифікацію результатів голосування.
Особлива увага має бути сконцентрована на виборах по мажоритарних округах! Треба буде оцінити кандидатів в депутати по кожному одномандатному мажоритарному виборчому округу. Виділити найбільш достойного, відомого своїми діями, не пов’язаного із старою владою та олігархічними кланами кандидата.  Перевіреного в реальних справах патріота. Привести його до публічної присяги Народу. Забезпечити йому максимальну підтримку. Провести на його користь максимальну агітацію всіма доступними засобами. Для агітації в підтримку народного кандидата треба організувати:
-           масові мітинги з участю кандидата в депутати у всіх населених пунктах та місцях масового проживання виборців кожного одномандатного виборчого округу;
-          публікації в місцевих газетах, виступи й зустрічі на місцевих каналах радіо та телебачення;
-          активну агітацію волонтерами в публічних місцях, в трудових колективах, по місцям проживання виборців:
-          розповсюдження агітаційних матеріалів серед виборців, розсилка на домашні адреси;
-          забезпечити фінансову підтримку виборчого процесу.
Роз’яснювати наслідки непродуманого голосування, закликати не продавати свої голоси, сповіщати про факти підкупів виборців. Необхідно публічно показати як змінилась свідомість українців, як зросла їх активність, як зросла небайдужість до спроб підкупу голосів, як якісно змінилось відношення й вимоги до кандидатів в депутати. Кандидати мають усвідомити, що з цього часу їх відповідальність перед виборцями стає реальністю.
Треба об’єднуватись і робити все можливе, щоб цими виборами максимально обрати новий, мотивований на побудову нової, прогресивної, дійсно народної України, склад депутатів Верховної Ради. Організувати волонтерів-агітаторів. Йти в публічні місця: до супермаркетів та торгових центрів, по вулицям та під’їздам, в учбові заклади та трудові колективи. Організовувати мітинги, ставити палатки з агітаційними матеріалами, розносити агітаційні листівки по поштовим скринькам. І розмовляти, розмовляти з виборцями!
Наші громадяни звикли до агітації штабів політичних партій. Поява не пов’язаних з партіями волонтерів-агітаторів з своїх територіальних громад  значно вплине на весь виборчий процес. Вона підніме рівень довіри до виборів, покаже кланово-олігархічним кланам силу народної волі!
Всі ці організовані дії добровольців по активній участі в організації виборчого процесу ми назвали Рухом «Народний вибір», який згодом, можливо, буде зареєстрований, як громадське об’єднання.  
Запрошуємо приєднуватись до нашого Руху, разом утворювати в кожному виборчому окрузі виборчі штаби. Встановлювати співробітництво та взаємну координацію дій з виборчими штабами прогресивних партій («Слуга народу», «Рух Нових Сил», «Сила і Честь», «Громадянська позиція», Об’єднання «Самопоміч» та інші). Вивчати та обговорювати кандидатів в депутати по своєму мажоритарному округу. Визначитись з кандидатом (можливо з двома кандидатами) яких доцільно активно підтримати. Визначитись з кандидатами, які є представниками олігархічних кланів, або старої, дискредитувавшої себе, влади і від яких бажано очистити новообрану Верховну Раду. Включитись в активну агітаційну роботу з метою обрання підзвітних виборцям, дійсно народних депутатів.

Виборчі штаби між собою мають можливість обміну інформацією та досвідом в створюваних групах, чатах та інших сучасних засобах комунікації.  Ця тема періодично обговорюється на інтернет-конференціях, організованих на голосовому  сервері Mumble, який дозволяє проводити конференції з участю багатьох тисяч осіб, висвітлюється на сторінці, створеній в Фейсбук.

Всіх, хто готовий прийняти активну участь в Русі «Народний вибір» просимо заповнити анкету учасника Руху «Народний вибір»

Керівників вже діючих виборчих штабів та об’єднань просимо надати згоду на наше з Вами об’єднання, на координацію дій по висуванню та підтримці кандидатів в депутати  та про готовність прийняти допомогу волонтерів в організації та контролю виборчого процесу. Ми не конкуренти, а помічники для тих штабів, які налаштовані на чесний вибір дійсно народних депутатів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий